24.11.11

festival du carnet de voyage de Clermont Ferrand

Chers amis,

Voici un petit reportage photo d’un grand festival du carnet de voyage dont on a eu le plaisir de participer et qui a eu lieu à Clermont Ferrand (France) du 18 au 20 novembre.

Ce festival international organisé chaque année, rassemble une centaine d'artistes voyageurs et écrivains et propose conférences, rencontres avec les auteurs, dédicaces, ateliers, projections. Voici le site officiel avec tout info y couleurs :

www.rendezvous-carnetdevoyage.com
C’était un grand plaisir d’y participer, de voir nos amis, qu’on connait déjà de l’année 2008 et de faire des nouvelles connaissances, de vivre une ambiance extraordinaire, de pouvoir y présenter notre livre.
aquest festival reuneix més de cent artistes (de varis països tot i ser la majoria francesos) que exposen dibuixos i il.lustracions dels seus viatges a terres llunyanes; un univers de viatgers reunits durant tres dies en un mateix recinte, on també és fan exposicions, xerrades, pel.lícules...

després de tants mesos de calma, a la 'cova' escribint, ara és el moment de donar a conèixer el nostre projecte, en aquest stand que el festival ens va cedir (foto de Roland Amadon)
et voici notre stand

Que què m’enduc de record d’aquests dies??

m'enduc el calor de tota la gent que hem retrobat. la felicitat de sentir que aquest projecte vital en el que ens vam embarcar no para de donar-nos sorpreses, de connectar persones, de reforçar llaços. Cada dia rebem ajuda desinteressada i sincera de tantes i tantes persones.
m'enduc l'alegria de sentir que estic on vull estar. m'enduc moltes lliçons. i segueixo des d'aqui, agraint de nou als meus pares, per creure en mi de la manera que ho fan (arribarà el moment que finalment escriure unes paraules al vostre llibre...).

me'n vaig amb la profunda convicció que per canviar aquest sistema basat en els diners, la codicia i la enveja en el que vivim, no fa falta lluitar contra ell. no fa falta enfadar-se. perquè llavors el que fem és perdre la nostra energia.
si prenem confiança que la nostra energia és un tresor enorme i aprenem a no malgastar-la, en cada passet, en cada acció, podem escollir dedicar la energia a fer les coses d'un altra manera, creant nous llaços, confiant en la gent sense reserves, intercambiant.
I es que aprendre a donar és tan important com aprendre a rebre.
Aprendre a estimar és tan important com aprendre a deixar-se estimar.
Van lligats de la mà, en aquest procès inseparable del JO-TU que tan parlem al nostre llibre.

M'enduc el gran aprenentatge de que no cal viatjar lluny per fer de cada dia de la nostra vida un gran viatge. I sobretot que és igual on vagi, és igual lo lluny que vagi, és igual tot el que deixi enrera, hi haurà algú que sempre m'acompanyarà: JO. No val la pena d'estimar-nos a nosaltres mateixos i fer-nos els nostres millors amics?

sento la alegria de veure com aquest 'fill' nostre va creixent i cada cop vola cap a noves mans, que senten la alegria i les llavors de canvi amb les que hem impregnat cada pàgina del nostre llibre.

Durant 3 dies, de 9del matí a 7de la tarda, vam estar al nostre stand parlant amb la gent, explicant el viatge, explicant que era el 'mate', venent i firmant llibres... realment una nova experiència en la meva vida...

divendres era el dia dels col.legis... centenars de nanos fent preguntes i demanant: -que podeu fer un dibuix al meu quadeeeeeeeeeeern??? jo en aquests moments mirava a l'Aneta i li deia... -t'ha tocat...

La seule chose triste de ces jours était qu’on n eu très peu du temps libre pour voir les œuvres de nos collègues et visiter leurs stands, chose dont on est le premiers à être intéressé !

Heureusement qu'on a eu de la chance d'avoir comme voisine Violette et de connaitre Stephanie, deux filles super sympatiques de Toulouse et qui ont du grand talent!
us presento a 3 artistes excepcionals: l'Aneta que ja coneixeu, la Stephanie Ledoux http://stephanieledoux.canalblog.com/ ) y la Violette Gentilleau http://lescarnetsdevio.canalblog.com/

i aquesta noia és la Delphine, amiga de l'Aneta i que, no només ens va acollir a casa seva, sino que va imprimir i repartir flyers arreu i ens va organitzar una xerrada en un bar de la ciutat..
Et voici Delphine avec son cheri, une grande amie qui nous a accueilli chez elle et qui a organisé pour nous une presentation diapo sur notre voyage dans le centre de la ville.

aquest cap de setmana tan intens, va ser temps també de retrobar companys de viatge: la Gaelle i el Romain, francesos, i l'Alex i l'Anne, alemanys... moments de reviure la nostra experiència, de parlar de peripècies de viatge amb gent que ha viscut el mateix, en aquest grup que formem de gent que busca el seu lloc en aquesta societat a cops tan deshumanitzada
On était aussi très heureux de revoir nos amis voyageurs Gaëlle et Romain et Alex i Anne, rencontrés en Amérique du Sud, qui sont venu du loin.

Aquest és l'Atelier Jaune, el lloc on varem fer la xerrada dissabte. Mil gràcies Phillipe per la teva amabilitat.
Une tres belle rencontre dans l'Atelier Jaune au centre du Clermont Ferrand, ou on a prestenté une diaporama sur notre voyage. Merci a tous qui sont venu, que nous ont aidé!
i de nou el Romain i la Gaelle, que com veieu, sembla que encara segueixen de viatge... com jo!

l'última nit la vam passar a casa l'Anita, una persona molt especial, que vam conèixer també en aquest festival ja fa 3 anys. Ella es mig espanyola i mig francesa i vàrem anar fins un poblet proper a Clermont per gaudir de la seva hospitalitat i tenir unes horetes per parlar de la vida
la derniere nuit on a passé chez Anita, notre chere amie

2 comentarios:

  1. Encontré el blog! Soy Alex, amigo de Natalia, te conocí el otro día.

    Lo pongo en favoritos, prometo irle dando algún vistazo de vez en cuando.

    Dejo también mi blog aquí: http://rietedewillyfog.com/epica/

    Un saludo!

    Alex

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. hej alex, merci por el blog
      parece super interesante
      y el viaje que grande!
      voy a leerlo cuando tendra un momentito
      un beso y visca manu chao jeje
      soy un super xxxl fan

      aneta

      Eliminar